دکتر علیرضا قارایی گفت: بیماری تب خونريزي دهنده کریمه کنگو، یک بیماری ویروسی است که در بین انسان و دام مشترک می باشد . این بیماری از راه های گوناگون به خصوص از طریق گزش کنه آلوده ، تماس با لاشه و یا خون آلوده به انسان منتقل می شود به همین دلیل خرید گوشت های فاقد لیبل خطر ابتلاء به بیماری مهلک کریمه کنگو را در پی دارد.
وی در ادامه تصریح کرد: از اهم اقدامات پیشگیرانه در زمینه جلوگیری از شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، نظارت بر رعایت کامل ضوابط بهداشتی و قرنطینه ای حمل و نقل دام بویژه در مناطقی که سابقه بروز بیماری وجود دارد و نظارت بر اجرای صحیح ضوابط بهداشتی کشتار دام و تجهیز کشتارگاه ها به سردخانه بالای صفر به منظور نگهداری لاشه های کشتار شده برای مدت 24 ساعت در دمای 0-4 درجه سانتی گراد می باشد که این فرایند منجر به کاهش PH گوشت و از بین رفتن عامل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می گردد.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان اشکذر اظهار داشت: از آنجا که ابتلاء به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می تواند به مرگ منجر شود لذا پیشگیری از این بیماری تنها روش مطمئن جهت جلوگیری از ابتلاء به آن می باشد و به همین دلیل کارشناسان دامپزشکی همواره به دامداران، قصابان و تمامی افرادی که با دام در تماس می باشند توصیه می نمایند تا با رعایت کامل موارد ایمنی مانع از سرایت این بیماری شوند. علاوه بر آن از مصرف کنندگان گوشت دام انتظار می رود تا گوشت مصرفی خود را از فروشگاه های مجاز تحت نظارت دامپزشکی خریداری نموده و از مصرف گوشت های فاقد لیبل و یا کشتار شده در مکان های غیر مجاز خودداری نمایند.
قارایی در ادامه افزود: از آنجا که گزش کنه به عنوان یکی دیگر از راه های انتقال بیمار تب کریمه کنگو شناخته شده است همواره سم پاشی جایگاه های نگهداری دام، به دامداران توصیه می گردد. همچنین استفاده از پوشش کامل و ایمن بدن در محل دامداری ها و کشتارگاه ها ، از دیگر روش های مؤثر در پیشگیری از ابتلاء به این بیماری است.
وی در پایان خطر ابتلاء به بیماری کریمه کنگو را جدی دانست و به شهروندان توصیه کرد: با رعایت نکات بهداشتی و ایمنی ، سلامت خود و خانواده هایشان را تضمین نمایند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 08,نوامبر,2024